Allergenenbeleid van Cafe du Midi

In ons restaurant krijgen wij steeds vaker te maken met gasten met een allergie of dieet. In het verleden hebben wij regelmatig apart gekookt voor mensen met een ernstige allergie. Ondanks onze zorgvuldige bereiding, is het voorgekomen dat een aantal gasten toch klachten kreeg. Erg vervelend, voor zowel de gasten als ons keukenpersoneel. Dit heeft ons ertoe gebracht een allergenenbeleid op te stellen. Wij hopen op uw begrip. Wij willen boven alles een plek zijn waar mensen zich welkom voelen en een fijn verblijf hebben. Hier zetten wij ons elke dag weer voor in, middels onze gastvrijheid en het serveren van lekker eten en drinken. De verantwoordelijkheid voor uw gezondheid kunnen wij echter niet dragen.

Wanneer u een dieet of allergie heeft, meld dit dan altijd bij ons bedienend personeel. Doe dit al bij de reservering en mocht u niet gereserveerd hebben, dan zo spoedig mogelijk tijdens uw verblijf bij ons. Het bedienend personeel geeft u onze allergenenkaart. Hierop staat bij elk gerecht vermeld of ze één van de 14 allergenen bevatten die in de Allergenenwet zijn genoemd, te weten, ei, gluten, lupine, melk, mosterd, noten, pinda’s, schaaldieren, selderij, sesamzaad, soja, vis, weekdieren, zwaveldioxide. Informeer hen vervolgens zo volledig mogelijk over uw allergie. De allergenenkaart is echter niet volledig. Onze gerechten kunnen namelijk toch soms andere ingrediënten bevatten. Ons keukenpersoneel gaat uiterst zorgvuldig om met alle produkten waarmee we werken. In het geval van een allergie zijn we vanzelfsprekend extra oplettend. In onze keuken is er echter altijd sprake van sporen van ingrediënten, ook van de 14 allergenen. Kruisbesmetting kan dan ook te allen tijde voorkomen. Wij kunnen geen verantwoordelijkheid dragen voor het terecht komen van deze sporen in uw maaltijd.

In principe koken wij niet voor mensen met een levensbedreigende allergie, zoals pinda-, noten of sesamallergie. In dit geval kunt u uw eigen eten meenemen. Het gevaar van sporen in ons restaurant blijft. Wij gaan ervan uit dat u uw voorzorgsmaatregelen neemt. Mocht u toch gerechten van onze kaart willen bestellen, dan vragen wij u tijdens uw verblijf een aansprakelijkheidsformulier in te vullen.