Café du Midi

Openingstijden:

Maandag t/m Zondag: 09:30 - 23:00 uur

Adres: Noordeindseweg 70, Delfgauw
Telefoon: 015-2157469
Email: info@cafedumidi.nl

Welkom bij Café du Midi

Café du Midi is gelegen op Buitengoed de Uylenburg in de polder van het landelijk gelegen Delfgauw. Loop na een frisse ochtendwandeling binnen om op te warmen met een kop koffie en een stuk huisgemaakte taart. Geniet van een lunch met een van onze heerlijke broodjes, salades of burgers. Kom na je werk bij ons een borrel doen. Iets of niets te vieren, kom met vrienden of familie heerlijk dineren in ons gezellige restaurant. Geniet van onze gerechten die iedere dag worden bereid met eerlijke en verse ingrediënten.

Corona en de QR-code; hoe wij er mee omgaan

Vanaf 25 september is er voor de horeca een nieuwe regelgeving ingegaan voor het scannen van een geldige QR-code. Dit betekent dat wij onze gasten die graag binnen willen zitten, aan tafel zullen scannen. 

Ondanks dat deze maatregel ook een beetje tegen ons gevoel ingaat, want iedereen zou natuurlijk welkom moeten zijn, zullen wij deze regel naleven.

Uiteraard is het op ons terras vrij om een plekje te zoeken, wij proberen het ook in de wintermaanden zo gezellig en uitnodigend mogelijk te maken voor u.

Mocht u er toch anders over denken dan hopen wij op uw begrip en dat u, wanneer de regels losgelaten mogen worden, ons weer komt opzoeken!

Wilt u meer weten over hoe wij met corona omgaan, dan kunt u dat hier lezen.

Heerlijke lunch gehad met uitzicht over geitjes en kippetjes. Lekker schaduwrijk, voldoende ruimte en een gevoel van rust ondanks dat het best druk was. Een aanrader!

Evelien / juli 2021

Bij tijd en wijle komen wij hier heerlijk lunchen. Het verveelt nooit. De bediening is erg vriendelijk en persoonlijk. Echt een aanrader.

Gesien / juli 2021

Na een fietstochtje neergestreken op jullie gezellig terras buiten. Het is een prachtige locatie en heel gezellig. Echt een plek om weer eens terug te komen!

Yvonne Roels / september 2021

Heerlijke plek om uit te rusten na een fiets of wandeltocht. Het eigen gemaakte gebak is top en de koffie idem.

E. van Niel / juni 2021

Omgeving

Café du Midi is gelegen op Buitengoed de Uylenburg en wordt omringd door een aantal zeer ondernemende buren en een prachtig natuurlandschap. Maak kennis met onze omgeving door op een van de afbeeldingen te klikken of door naar rechts te vegen.

Recreëren in de natuur

De Delftse Hout
In de Delftse Hout, aan de noordrand van Delft, ligt 400 hectare groen. Dit prachtige recreatie- en natuurgebied is vooral bekend door de Grote Plas. Het gebied rond de Grote Plas is gevarieerd en heeft verschillende biotopen, variërend van open water, rietkragen, bosplantsoen en mooie natuurrijke open plekken.

Het Bieslandse Bos en De Balij
Het Bieslandse Bos is een jong bos, maar wel al heel gevarieerd. Samen met De Balij vormt het Bieslandse Bos een gestaag groeiende ‘groene long’ tussen Delft en Zoetermeer. In het Bieslandse Bos en De Balij komt u grazende Galloway runderen en Ijslandse paarden tegen, er liggen prachtige fietspaden en er wonen tal van vogelsoorten. Aan de grens van het Bieslandse Bos vindt u recreatieplas de Dobbeplas.

De ligging aan natuurgebieden: de Delftse Hout, de Balij en het Bieslandse Bos maakt Café du Midi tot het ideale begin- tussen- of eindpunt voor een wandeling of fietstocht door de natuur.

Wandelroutes
Er zijn verschillende wandelroutes door de hierboven benoemde gebieden. De bekendste en populairste routes zijn de Populierenroute (9 km) en Krekenroute (4 km). De Krekenroute start en eindigt bij Café du Midi. Parkeren is mogelijk op het terrein van Staatsbosbeheer. Vanaf het startpunt volgt u de witte paaltjes van de Krekenroute. De Populierenroute start vanaf de Dobbeplas en komt langs Café du Midi. U kunt de route hier ook starten. De Populierenroute is te herkennen aan de blauwe paalkoppen.

Meer informatie over beide routes (zoals een routekaart): http://www.toproutenetwerk.nl/alle-tops/dobbeplas/krekenroute.html

Fietsroutes
Een fietsroute die u langs alle natuurgebieden in de omgeving leidt is de Acker- en Bieslandroute. Deze route brengt u niet alleen door de hierboven genoemde natuurgebieden, maar ook langs de Zuidpolder en Ackerdijkse Plassen (een van de belangrijkste vogelgebieden van Nederland). De route is 30 kilometer lang. Máár, u kunt ook afsnijden, als 30 kilometer u iets te gortig is. Dat scheelt u al snel zo'n 10 kilometer! Bij knooppunt 4 vindt u Café du Midi.

Meer informatie over de Acker- en Bieslandroute: http://www.hoevecornelia.nl/hoevecornelia_static/Fietsroutefolder_Acker_en_Biesland.pdf

De populairste wandel-, fiets-, harloop- en trailroutes van de inwoners van Pijnacker-Nootdorp zijn verzameld op:

http://www.natuurlijkpn.nl/natuur/recreatie/#more-75

Buitengoed de Uylenburg

Herberg de Uylenburg ligt midden tussen de weilanden, naast natuurgebied het “Bieslandse Bos”. Het historische centrum van Delft met leuke bezienswaardigheden ligt op 2km afstand. U kunt bij op Buitengoed de Uylenburg overnachten in het hotel of in de luxe airstream en vergaderen in een inspirerende natuurlijke omgeving.

Meer weten? Bezoek de website:

http://www.uylenburg.nl

Hoeve Biesland

Hoeve Biesland is een biologisch-dynamische boerderij, gelegen in de Bieslandse polder te Delfgauw. Het al meer dan 100 jaar oude familiebedrijf wordt sinds jaar en dag gerund door de familie Duijndam.

Hoeve Biesland wil de bewoners van de regio bewust én onbewust de kracht van de natuur laten ervaren. Dit probeert zij te bewerkstelligen door te werken binnen een volledig gesloten kringloop. De bodem is hiervoor de basis; goede grond betekent goed gras en goed gras betekent gezonde koeien. Deze gezonde koeien produceren vervolgens melk en vlees van uitstekende kwaliteit. Deze streekproducten worden niet voor niets afgenomen door lokale en regionale horeca, winkels en particulieren.

Op de hoeve wordt van alles georganiseerd. Neem bijvoorbeeld de BieslandDagen, het Foodfeest of de koeiendans. Hoeve Biesland bezoeken met collega's of met school? Dat kan! Bekijk de website van Hoeve Biesland voor meer informatie over deze activiteiten.

De Groenteboerin
Op de oprijlaan naar Hoeve Biesland vindt u de Groenteboerin. Ze teelt dynamische groenten in haar groentetuin. Dit doet zij op geheel natuurlijke wijze met de seizoenen mee. Hierbij worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Zo blijft de bodem zo gezond mogelijk, is er een goede teelt wisseling en wordt er op de juiste dagen gezaaid. U eet met het seizoen mee!

De groenten van de Groenteboerin zijn te koop in De Weilandwinkel.

Bakkerij Bronswijk
Op het erf van Hoeve Biesland bakt Jan Bronswijk zijn biologische broden, eierkoeken, abrikozen-rozijnenbroden en andere lekkernijen. Zijn tarwe-pompoenbrood, burgerbroodjes en het abrikozen-rozijnenbrood staan bij ons op de kaart! De producten van Bakkerij Bronswijk zijn te koop in De Weilandwinkel.

http://www.hoevebiesland.nl

Stadsboerderij & waterspeeltuin BuytenDelft

BuytenDelft is een waterspeeltuin en stadsboerderij (voorheen Kinderboerderij Delftse Hout) op een kilometer afstand van Café du Midi. Zowel in de zomer als winter is hier voor kinderen genoeg te doen om zich een middag te vermaken. Op zoek naar een leuke locatie voor een kinderfeestje? BuytenDelft biedt verschillende mogelijkheden.

Op prachtige zomerdagen is de waterspeeltuin natuurlijk dé ideale plek voor kinderen om te spelen, in- en rondom het water. Maar ook in de wintermaanden vermaken kinderen zich hier prima. De toegewijde vrijwilligers van Stichting BuytenDelft onderhouden het speelterrein het gehele jaar, zodat er altijd gespeeld kan worden.

Bij Stadsboerderij BuytenDelft is iedereen welkom om naar dieren te kijken, ze te aaien of met ze te knuffelen. Je vindt hier kippen, varkens, schapen, geiten, vogels, pony's en nog véél meer dieren! Soms hebben ze ook kleintjes. Hoe leuk is dat.

Leuk weetje: de geiten die in de zomer bij Café du Midi in het weitje staan, brengen de winter door bij Stadsboerderij BuytenDelft.

Kijk voor de openingstijden van de Stadsboerderij BuytenDelft en de waterspeeltuin op:

http://buytendelft.nl/buytendelft.nl/

Regiopark Buytenhout

Regiopark Buytenhout, voor wie van buiten houdt

Regiopark Buytenhout is een prachtig groot aaneengesloten natuur- en recreatiegebied tussen Delft, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp. Hier lopen verschillende groengebieden naadloos in elkaar over Buytenpark, Westerpark, Nieuwe Driemanspolder, De Balij, Bieslandse Bos, Dobbeplas en Delftse Hout. Het is een oase van rust in de dichtbevolkte Randstad waar je urenlang kunt fietsen, wandelen en genieten.

http://www.buytenhout.nl

Vacatures

Bediening medewerker (fulltime)

Wij zijn vanaf 1 september op zoek naar een vaste kracht om ons bedieningsteam te versterken. Heb jij ervaring in de horeca en wil jij werken in ons hechte en gezellige team? Stuur dan snel je motivatie naar info@cafedumidi.nl

Keuken medewerker

Ter versterking van ons enthousiaste keukenteam zijn wij op zoek naar een medewerker voor in de keuken. (Uren nader overeen te komen). 

Interesse? Reageer per mail: info@cafedumidi.nl t.a.v. Leander

Reserveren en contact

Adres: Noordeindseweg 70
Telefoon: 015-2157469
E-mail: info@cafedumidi.nl

Openingstijden: 
Maandag t/m zondag: 09:30 - 23:00 uur

Petit Midi (Take Away):
Zaterdag en zondag: 10:00 - 16:00 uur

  • Reserveren kan online, dit hoeft niet meer per mail of telefonisch. 
  • We reserveren voor ontbijt en voor lunch (met uitzondering van zon- en feestdagen) 7 tafels. Voor diner reserveren we 13 tafels zodat bij slecht weer de gereserveerde gasten verzekerd zijn van een plekje binnen.
  • Met beter weer hebben we meer tafels vrij zodat u op de bonnefooi langs kan komen wanneer reserveren niet meer lukt. 
  • In het opmerkingen veld kunt u uw voorkeur voor een tafel aangeven, wij zullen ons best doen maar kunnen geen garantie geven. 
  • Kunt u de gewenste dag of tijd niet meer selecteren, dan hebben we het maximaal aantal reserveringen al bereikt. 
  • We gaan met reserveren altijd uit van de binnen capaciteit. Met mooi weer zetten wij dit ook op ons terras uit, zo heeft u altijd de keuze. 
  • Wij nemen reserveringen aan gezelschappen van maximaal 20 personen. Vanaf 10 personen kunt u gebruik maken van een verkleinde menukaart.
  • Indien u of een van uw gasten een allergie of dieetwens heeft, wilt u dit dan aangeven bij de opmerkingen. Zie ook ons allergenenbeleid voor meer informatie.